Week end în Plovdiv-orașul celor șapte coline

Un week end în Plovdiv nu trebuie ratat, veți fi uimiți de frumusețea, istoria, căldura oamenilor și de mâncarea foarte gustoasă pe care o veți găsi în oraș.

La aproximativ 400km de București și 140km de Sofia veți găsi o minunăție de oraș care îmbină în mod plăcut istoria antică cu tradiția și frumosul.
Dacă mergeți cu autoturismul nu uitați să faceți un popas în Veliko Tărnovo sau la întinsele câmpuri cu trandafiri de dulceață.

Pentru cei îndrăgostiți de istoria antică, Plovdiv este un oraș plin de vestigii romane, de la teatrul antic, stadionul roman până la mozaicuri, bine pastrate, de o frumusețe rară.

Pentru cei îndrăgostiți de confort, în Plovdiv veți găsi hoteluri moderne și noi de 5*, care vă vor încânta la tarife rezonabile, dar cel mai bine este să vă cazați aproape de centru orașului unde veți găsi majoritatea obiectivelor turistice de interes, restaurante cu mâncare specifică locului și desigur celebrele produse din trandafiri.

O plimbare prin centrul vechi al Plovdivului nu trebuie evitată chiar dacă nu este recomandat să mergem pe tocuri, pentru că toate strazile sunt pietruite și în pantă.

Pentru cei îndrăgostiți de arhitectură, pe străzile înguste vor descoperi numeroase case boierești, recent renovate, cu o arhitectură superbă, multe dintre ele fiind muzee care se pot vizita pentru o mică taxă.

Bisericile și zidurile din zonă sunt bine păstrate și îți oferă o oază de istorie din secolele trecute. Aici simți cum te întorci în timp.

Pentru cei îndrăgostiți de bucătărie, în Plovdiv veți găsi numeroase locuri unde puteți degusta vin de la podgoriile celebre din zonă. Vă recomand să încercați vinul roșu din soiul Mavrud și nu veți regreta.
Despre mâncare numai cuvinte de laudă, multe produse fiind proaspete și provin din gospodăriile și grădinile din zonă.

Pentru cei care sunt îndrăgostiți, Grădinile Țar Simeon sunt locul perfect pentru o cerere în casătorie sau un pupic furat pe marginea lacului, la umbra copacilor seculari.

Mai multe oferte atractive pentru a vă petrece un concediu plăcut la cea mai buna ofertă calitate/ preț gasiti pe site-ul agentiei organizatoare de turism La Piovra Turista.

(Visited 95 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns