A mai ramas doar o saptamana pana la deschiderea
TARGULUI DE TURISM AL ROMANIEI – editia de primavara 2013

Conferinta presa TTR 2013

Joi, 14 martie, incepand cu ora 10.00, Centrul Expozitional Romexpo isi va deschide portile pentru una dintre cele mai complexe manifestari expozitionale organizata la nivel national – TARGUL DE TURISM AL ROMANIEI, editia a XXIX-a. Cu aceasta ocazie, expozanti de cea mai inalta calitate, cumparatori si vizitatori din intreaga lume vor transforma, timp de patru zile, Centrul Expozitional ROMEXPO, intr-o imensa vitrina de prezentare a celor mai noi destinatii de travel si servicii. Aici vom gasi cele mai atractive oferte pentru vacanta de vara 2013 si pentru mini-vacanta de 1 Mai mini-vacanta de Paste

 Joi, 7 martie 2013, la Centrul de Presa Romexpo a avut loc conferinta de presa care anunta deschiderea evenimentului, din data de 14 martie. Cu aceasta ocazie, alaturi de Doamna Mariana Suciu, Director General ROMEXPO, au luat cuvantul: 

  • Doamna Corina Martin – Presedinte, Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania
  • Domnul Dragos Raducan – Vicepresedinte, Federația Patronatelor din Turismul Romanesc
  • Doamna Rodica Pencea – Secretar General si Presedinte Regiunea 8, Bucuresti-Ilfov Organizatia Patronala a Turismului Balnear din Romania

  Invitatii au prezentat jurnalistilor noutatile editiilor, programul manifestarilor conexe, cat si o situatie actualizata a industriei turismului din Romaniasau a tendintelor inregistrate in randul publicului pasionat de calatorii. Astfel, pe durata celor patru zile de expozitie, vizitatorii vor fi intampinati de catre firmele participante cu o gama variata de oferte pentru turism de aventura, croaziere, sejururi exotice, propuneri de „city break”, vacante la tara, circuite culturale, dar si bilete de avion sau asigurari de calatorie. Ofertele prezentate vor cuprinde discount-uri de circa 30%.

 Publicul a fost indemnat sa viziteze, sa compare si sa selectioneze atent ofertele care corespund cel mai bine nevoilor sau preferintelor actuale. Targul va gazdui 275 firme participante (numar record de companii prezente in cadrul Targului de Turism al Romaniei), dintre care 180 din Romania si 75 din strainatate. Evenimentul se va bucura si de prezenta a 12 organizatii si institutii de promovare a regiunilor turistice din Romania: Maramures, Iasi, Suceava, Dambovita, Tulcea, Buzau, Judetul Alba, Hunedoara, Litoralul Marii Negre, Amara, Baile Herculane, alaturi de 8 participari oficiale din strainatate: Bulgaria, Turcia, Croatia, Serbia, Tunisia, Cipru, Republica Moldova, Autoritatea Regionala de Turism din Grecia.

Targul de Turism al Romaniei asteapta un numar record de vizitatori

„Anul trecut, Targul de Turism al Romaniei a fost vizitat de circa 25.000 de vizitatori si s-au vandut pachete turistice de circa 10 milioane de euro. In acest an ne asteptam, datorita reducerilor mai consistente, la 30.000-35.000 de vizitatori si vanzari de 12 milioane de euro”, a spus Domnul Dragos Raducan, vicepresedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc.

Mini-vacanta de 1 Mai mini-vacanta de Paste creste numarul turistilor de pe litoralul romanesc

Doamna Corina Martin, Presedintele ANAT, considera ca cele sase zile de vacanta aprobate in urma unei hotarari de Guvern pentru perioada 1-6 mai vor creste numarul turistilor din statiunile de pe litoralul romanesc, unde sunt asteptati peste 40.000 de turisti, in special in statiunile Mamaia, Vama Veche si 2 Mai.

Turistii sunt asteptati cu oferte menite sa satisfaca toate gusturile, de la activitati specifice Sarbatorilor Pascale, pana la posibilitati de petrecere a timpului liber dedicate zilei de 1 Mai: in noaptea de Inviere, credinciosii sunt asteptati sa ia Lumina chiar de la malul marii, pe plaja Cazinoului din Constanta, dar si in Olimp si Mangalia, iar hotelurile, terasele, pensiunile si cluburile sunt pregatite pentru a-si primi turistii dornici de distractie. 

Patronatele hoteliere impreuna cu agentiile de turism au pregatit pachete speciale care vor fi promovate de catre Asociatia Litoral – Delta Dunarii prin participarea la Targul de Turism al Romaniei, unde Litoralul Romanesc si Delta Dunarii vor fi DESTINATIA VEDETA.

Noi investitii dedicate destinatiilor de turismul balnear

La Targul de Turism al Romaniei vor fi prezentate si numeroase oferte de vacante dedicate vizitatorilor interesati de turismul balnear din Romania, in cadrul standului Organizatiei Patronale a Turismului Balnear din Romania.

 Doamna Rodica Pencea, Presedintele OPTBR, a declarat ca vizitatorii targului se vor bucura de evenimente speciale si premii surpriza, dar si de lansarea unor programe noi pentru sezonul 2013. In ultimii ani, turismul balnear s-a bucurat de investitii de zeci de milioane de euro, ceea ce face din destinatii precum Tusnad, Govora, Sovata, Vatra Dornei sau Turda o optiune viabila pentru cei care isi doresc un concediu de neuitat.  

Programul de vizitare TARGUL DE TURISM AL ROMANIEI este urmatorul:
14 – 16 MARTIE 2013 intre orele 10.00 – 18.00
17 MARTIE 2013 intre orele 10.00 – 16.00
ROMEXPO Bucuresti: Pavilioanele C1, C2, C3, C4, C5, C6

In pavilionul C2, la standul nr.28 veti gasi oferte atractive pentru a va petrece Mini-vacanta de 1 Mai mini-vacanta de Paste sau vacanta de vara in Bulgaria, Turcia, Croatia, Muntenegru, Malta, CipruGrecia organizate de Agentiei de turism touroperatoare La Piovra Turista.

Nu ezitati sa vizitati Clubul Presei de Turism FIJET Romania (pavilionul C6, standul nr.18)

Ziarul Vacantelor nr.3

unde veti gasi exemplare gratuite din Ziarul Vacantelor  numarul 3 in format tiparit.

(Visited 38 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns