Oferte Ski Bulgaria – intre moda si accesibilitate

Oferte ski Bansko

Oferte ski Bulgaria – Pentru cei care n-au aflat încă: Da, se schiază în Bulgaria şi, de ce să nu o recunoaştem, la tarife mult mai accesibile decât pe la noi. De fapt, schiul este o modă în ţara vecină încă  de la sfârşitul secolului al XIX-lea. Prima staţiune menţionată  istoric este  Borovets (72 Km distanţă de Sofia, pe masivul Rila, altitudine 1350 m), domeniu regal de vânătoare vizitat cu precădere de schiorii sofioţi, care îl cunoşteau sub numele de Chamkoria. Astăzi, profesionişti şi amatori deopotrivă au la dispoziţie 58 km de pârtii, care diferă ca grad de dificultate şi lungime, grupate pe trei regiuni: Sitniakovo, Martinovi Baraki, Markudjik şi Qstrebec.

Ca o curiozitate, pentru cei intersaţi , în masivul Rila se află şi Vârful Musala, cu o altitudine de 2925 m, cel mai înalt munte din Balcani, şi cel mai aproape de Allah, după cum îi spune numele dăruit de otomani – Mus Allah. Pe acest vârf se poate ajunge per pedes din

Oferte ski Borovets

statiunea de schi Borovets, urmând un traseu nordic marcat, cu o lungime de 10 Km. Cu telegondola nu se poate ajunge decât pe vârful Yastrebets (2369 m), unde se găsesc câteva cabane cochete. De aici mai durează circa 2 ore până la Musala, popas făcându-se la cabana Everest, aflată la cea mai înaltă altitudine din munţii Bulgariei. Trekkerii se pot opri de asemenea pe Micul Musala (2902 m) sau, şi mai jos, la Irecheck (2852 m), vârfuri muntoase la fel de populare.

Că a venit vorba de popular, în tendinţe este şi statiunea de schi Bansko, amplasată în masivul Pirin, la 160 km de capitala Sofia. În jurul său au fost ţesute numeroase legende, una dintre acestea dându-l drept fondator al staţiunii pe pictorul italian Ciociolino, fapt ce ar explica, în imaginaţia multora, etimologia numelui Chucholin atât de răspândit în zonă.  Surse ceva mai demne de încredere consideră statiunea de schi Bansko drept o aşezare înfiinţată, prin anul 800 î.e.n, de către hanul Krum, de origine turcico – slavă. Oricare ar fi adevărul istoric, astăzi un lucru este de netăgăduit: staţiunea dispune de excelente facilităţi pentru schi care, combinate cu arhitectura unică a oraşului, au transformat-o într-una dintre destinaţiile favorite pentru sporturile de iarnă. Pârtiile sunt uşor accesibile cu noua telegondola, iar lungimea lor totală este de 70 km. La 6 Km distanţă de staţiunea de schi Bansko se află statiunea de schi Razlog, unde, alături de schi, turiştii pot admira cele 41 de clădiri istorice construite în stil renascentist. Originea statiunea de schi Razlog

Oferte ski Razlog

se pierde în negura vremurilor, primele menţiuni  istorice despre Mehomia, cum se numea înainte aşezarea, fiind păstrate de pe vremea împăratului bizantin Vasile al II-lea.

Cea mai sudică staţiune de schi din Europa, excelentă pentru începători,  statiunea de schi Pamporovo – se află tot în Bulgaria, fiind recunoscută în special pentru facilităţile sale de schi şi snowboarding. Amplasată în inima munţilor Rodopi, la o altitudine de 1650 m, în apropiere de vârful Snejanka (1926m), statiunea de schi Pamporovo detine 25 Km pârtii de schi şi 38 Km pârtii schi fond, respectiv 18 instalaţii de transport prin cablu. În acelaşi masiv se află şi statiunea de schi Chepelare, divizat de apele râului Chepelarska, destinaţie de schi cunoscută în Europa datorită uneia dintre cele mai lungi pârtii de schi din regiunea sud-est.

Agenţia touroperatoare La Piovra Turista , tel:021.327.29.09 vă oferă informatii detaliate si oferte de transport, cazare, masă, în funcţie de variantele dorite.

(Visited 128 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns