Disneyland Paris – universul copiilor mari si mici

Disneyland Paris

Disneyland Paris

Disneyland Paris este universul copiilor mari si mici!
De câte ori vine concediul, noi, familiştii, de cele mai multe ori intrăm în panică. Ne punem o mie de întrebări şi ne facem o mulţime de planuri. Împachetăm şi despachetăm, speriaţi de ideea că nu prea ştim ce destinaţie să alegem.
Cineva s-a gândit, totuşi, şi la noi, încă din 1583. El a înfiinţat în Danemarca primul parc de distracţii, celebrul Bakken, o grădină de plăcere în care te puteai plimba, lua masa şi practica sporturi de agrement. Astăzi numai în Europa sunt 308 parcuri de distracţie. Amuzament, relaxare şi, mai presus de toate, aventura pot fi experimentate în multe dintre ele, dar nici unul nu egalează Disneylandul din Paris, pentru că… cine nu s-a uitat măcar o dată la desenele animate ale lui Walt Disney? Cine nu-i îndrăgeşte pe vestiţii Micky şi Minnie Mouse, Donald Duck, Pluto, Gufy sau Chip şi Dale?

Anul acesta, la 20 de ani de când adulţii şi copii din Europa pot „trăi împreună acelaşi vis” cu al lui Walt Disney, Disneyland Paris îşi întâmpină vizitatorii cu numeroase surprize, şi multe evenimente speciale, desfăşurate în ambele sale parcuri – Disneyland Park (înfiinţat în aprilie 1992) şi Walt Disney Studios Park (creat în martie 2002). Indrăgitele persoanje de desene animate aşteaptă vizitatorii la intrarea în parc şi îi însoţesc în explorarea atracţiilor pentru toate vârstele, unde efectele speciale vor fi prezente la tot pasul. Aproape în fiecare an s-au adăugat maşinării noi pentru a spori magia Disney, de la „e o lume mică” a prichindeilor, ajungându-se la senzaþiile tari „Indiana Jones”, „Templul Pericolului!” şi, „Muntele Spatial: Misiunea 2”. Disneyland Park-ul actual este divizat în cinci tărâmuri tematice –  Main Street U.S.A., Frontierland, Adventureland, Fantasyland şi Discoveryland – fiecare dintre ele cu o arhitectură, un design, costume, scenarii şi decoruri unice.

Sunteţi gata de drum? Ei bine, copii până la vârsta de 7 ani merg şi se distrează gratis! Iar pentru transport cu avionul platesc doar taxele de aeroport până pe 31 octombrie 2012.

Dacă doriţi puţină adrenalină, Muntele Tunetului este popasul ideal, dar mai întâi lăsaţi copii să viziteze castelul Frumoasei din Pădurea Adormită şi să admire Zborul lui Peter Pan. Cei mai temerari se pot aventura în Casa Fantomei, la Piraţii din Caraibe sau la extravaganza 3 D – „Dragă, Am micşorat publicul”. Nu uitaţi însă că Disneyland Park este şi o scenă uriaşă cu spectacole inspirate din clasicele desene Disney, care au loc 365 de zile pe an. Cele mai reuşite puneri în scenă continuă să fie Parada Fantillusion, care iluminează parcul cu mii de beculeţe scânteietoare, şi legenda Regelui Leu, în care defilează personaje precum Simba, Nala, Rafiki şi Scar.

Aflat la 32 Km est de Paris, în Seine-et-Marne, Disneyland atrage, anual, pe cele 1943 de hectare ale sale, între 10 – 20 milioane vizitatori. El a încetat demult să fie un simplu parc de distracţie, devenind aproape un stat în stat. Disney Village, care a fost ridicat în jurul său, pe mai bine de 30.000 m2, oferă un întreg univers de atracţii şi posibilităţi de amuzament, începând cu cine tematice într-unul din cele 73 de restaurante ale sale, şi terminând cu nopţi de răsfăţ ca oaspete al unuia dintre cele şapte Disney Hotels (5.800 camere) sau ale hotelurilor partenere  (2.400 camere).

(Visited 107 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns