CITY BREAK VIENA

Daca doriti sa vedeti Europa, sa traiti experiente culturale inedite si sa cunoasteti oameni si locuri noi, dar nu aveti niciodata suficient timp la dispozitie, nu va îngrijorati! În piata turistica exista o bogata oferta de city break pentru toate gusturile si toate buzunarele. Poate ca în trei-patru zile nu veti reusi sa descoperiti tot farmecul unui oras, dar cel putin va veti putea relaxa si regasi pofta de viata.

O destinatie ideala în acest sens este Viena, capitala Austriei, la numai o ora jumatate de zbor cu avionul. Cursele directe cu avionul sunt zilnic si cumparate din timp au tarife atractive. Calatorind intr- un city break Viena, puteti bate la pas Ringul  (Ringstrasse), strajuit de o puzderie de cladiri publice impunatoare. Dincolo de acesta se deschide Centura (Gurtel), o alta importanta artera, care poate fi parcursa fie per pedes, fie alegând unul dintre mijloacele de transport de care orasul nu duce lipsa. Cu autobuzele nr. 1 si 2 (Ring-Linien), de exemplu, puteti admira cladirea Postei Otto Wagner, Muzeul Artelor Aplicate (MAK), Opera de stat, Burggarten, Palm House, Palatul Hofburg, Muzeul Artelor si Istoriei Naturale, Parlamentul, Teatrul Burg, Universitatea si cladirea Bursei. Daca sunteti însotit de copii, faceti un popas la Prater.  Parcul de distractii, cândva domeniu de vânatoare imperial, cel mai vechi din lume, este astazi un loc ideal pentru relaxare, având peste 40 de instalatii din cele mai inventive, menite sa va faca sa uitati de problemele cotidiene. Gazduind Roata Uriasa, cunoscuta în lumea intreaga, parcul este deschis tot timpul anului.

S├ómbata dimineata puteti face un shopping tour pe Mariahilferstrasse, cea mai ÔÇťfierbinteÔÇŁ zona din Viena. Intinsa de la Neubau catre Gurtel, ea este divizata ├«n cinci zone geografice (celebrele Vorstadte): Mariahilf, Gumpendorf, Windmuhle, Magdalenengrund si Laimgrube, si detine o impresionanta concentratie de baruri, cluburi, restaurante si magazine.

O alta atractie se afla la 26 de km sud de Viena, ├«n mijlocul regiunii viticole ┼či balneoclimaterice din Wienerwald, se afl─â ora┼čul Baden unde ├«nfloresc mii de trandafiri ├«n luna iunie a fiec─ârui an.

Un pont  pentru gurmanzi 

Un city break la Viena este Paradisul, daca sunteti gurmand. Faceti-va neaparat drum la restaurantul din Palm House, în Burggarten (parcul Palatului Imperial Schloss Schonbrunn) si încercati superbele prajituri Panna Cotta sau proaspetele tarte cu fructe si relaxati-va cu un cocktail pe sezlongurile de pe teresa. Daca ajungeti pe acolo în noiembrie ori decembrie, gustati placinta casei cu brânza de capra si curmale, tonul marinat cu sos dulce-acrisor, ginger si fructul pasiunii ori pieptul de gâsca cu taitei.

(Visited 7 times, 1 visits today)

Las─â un r─âspuns