Parastasul Piratilor Nepomeniti, Sulina

FOTO:Dan ANGHELESCU

Parastasul Piratilor Nepomeniti de la Sulina din perioada 13-14 mai 2023, aflat la a VI-a editie, a adunat un numar record de participan╚Ťi, peste 1500 de persoane, majoritatea costuma╚Ťi ├«n pira╚Ťi.

FOTO:Dan ANGHELESCU

Evenimentul Parastasul Piratilor Nepomeniti organizat de Gelu, de la Restaurantul Garlic din Bucure╚Öti, a surprins prin numele arti╚Ötilor care au evoluat pe scan─â, printre care Proconsul, Mihai M─ârgineanu, Ion Popa, White Mahala, Vi╚Ťa de Vie care au creat o atmosfer─â de petrecere reu╚Öit─â. To╚Ťi participan╚Ťii au c├óntat ╚Öi dansat ore ├«n ╚Öir.

Intrarea a fost liber─â, iar pre╚Ťurile de la bar sau de la food track-uri au fost decente ╚Öi preparatele gustoase.

Mormântul piratului Ghiorghios Kontoguris. FOTO:Dan ANGHELESCU

Sulina a fost aleas─â pentru acest eveniment inedit, pentru c─â ├«n cimitirul din ora╚Ö este ├«ngropat singurul pirat recunoscut din Europa, pe numele s─âu Ghiorghios Kontoguris, n─âscut ├«n Kefalonia, decedat la 25 martie 1871. Tradi╚Ťionala ciorb─â de fasole cu afum─âtur─â de duminic─â, dup─â slujba de pomenire din cimitirul Sulina, a fost oferit─â gratuit participan╚Ťilor.

FOTO:Dan ANGHELESCU

Berbecu╚Ťul la pro╚Ťap, udat cu vin ╚Öi pl─âcintele cu br├ónz─â au fost un deliciu culinar, totu╚Öi micii care ap─âreau pe mas─â din c─ând ├«n c─ând se evaporau ├«n c├óteva minute.

Parastasul Piratilor Nepomeniti a fost o experin╚Ť─â pl─âcut─â ╚Öi amuzant─â pe care cu siguran╚Ť─â anul viitor o voi reedita.

Dan ANGHELESCU

(Visited 214 times, 1 visits today)

Las─â un r─âspuns