Festivalul Medieval – Turnirul Cetatilor 2012

Aşa cum ne-am obisnuit în fiecare an, a început din nou Festivalul Medieval – Turnirul Cetăţilor!
În cadrul evenimentului Turnirul Cetăților vor fi deasemenea prezentate, într-un cadru adecvat, meșteșugurile românești, tradiționale, pentru o promovare și perpetuare cât mai bună a acestora: fierari, sticlari, ceramişti, broderie, pictură pe lemn şi sticla, împletirea panusei, realizarea de papuşi tradiţionale, bijuterii arse la cuptor, articole meşteşugăreşti şi bineînţeles spectacole de lupta, spectacole cu foc, voie buna alaturi de…bere, mici, fripturi la fel de mari şi fragede ca în vremurile cavalerilor.

Programul de desfăşurare al Turnirul Cetăţilor este:
Rașnov 20-22 Iulie 2012 – Cetate
Brașov 3-5 August 2012– Cetățuia
Bran 10-12 August 2012– Platoul Inima Reginei Maria
Făgăraș 16-19 August 2012 – Cetatea Făgăraș
Feldioara 31 August 2012– Biserica Fortificata

Turnirul Cetăților va fi și anul acesta gazda Grădiniței Medievale. Această activitate se adresează copiilor de toate vârstele aceștia putând, în cadrul organizat, să trăiască povești medievale iar ca si noutate am pregatit in acest an ateliere mestesugaresti unde copii vor invata cum sa modeleze ceramica, sa realizeze papusi traditionale sau sa picteze pe lemn si pe sticla.

Desigur conceptul este unul îmbunătaţit iar in functie de locaţie vor crea programul artistic intre 30-80 de cavaleri şi domniţe care vor anima piaţa medievala şi vor prezenta viata cotidiana din Evul Mediu, vor dansa se vor lupta si vor interactiona cu publicul. Un punct de atractie il constituie turnirul cu cai si show-urile cu foc de la finalul fiecarui festival prezentate de trupa Hypnosiss. Fiecare festival va debuta cu parada personajelor pe muzica Cimpoierilor din Transilvania.

(Visited 15 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns