Festivalul Medieval – Turnirul Cetatilor 2012

A┼ča cum ne-am obisnuit ├«n fiecare an,┬áa ├«nceput┬ádin nou Festivalul Medieval – Turnirul Cet─â┼úilor!
├Än cadrul evenimentului Turnirul Cet─â╚Ťilor vor fi deasemenea prezentate, ├«ntr-un cadru adecvat, me╚Öte╚Öugurile rom├óne╚Öti, tradi╚Ťionale, pentru o promovare ╚Öi perpetuare c├ót mai bun─â a acestora: fierari, sticlari, cerami┼čti, broderie, pictur─â pe lemn ┼či sticla, ├«mpletirea panusei, realizarea de papu┼či tradi┼úionale, bijuterii arse la cuptor,┬áarticole me┼čte┼čug─âre┼čti ┼či bine├«n┼úeles spectacole de lupta, spectacole cu foc, voie buna alaturi de…bere, mici, fripturi la fel de mari ┼či fragede ca ├«n vremurile cavalerilor.

Programul de desf─â┼čurare al┬áTurnirul Cet─â┼úilor este:
Ra╚Önov 20-22 Iulie 2012 ÔÇô Cetate
Bra╚Öov 3-5 August 2012ÔÇô Cet─â╚Ťuia
Bran 10-12 August 2012ÔÇô Platoul Inima Reginei Maria
F─âg─âra╚Ö 16-19 August 2012 ÔÇô Cetatea F─âg─âra╚Ö
Feldioara 31 August 2012ÔÇô Biserica Fortificata

Turnirul Cet─â╚Ťilor va fi ╚Öi anul acesta gazda Gr─âdini╚Ťei Medievale. Aceast─â activitate se adreseaz─â copiilor de toate v├órstele ace╚Ötia put├ónd, ├«n cadrul organizat, s─â tr─âiasc─â pove╚Öti medievale iar ca si noutate am pregatit in acest an ateliere mestesugaresti unde copii vor invata cum sa modeleze ceramica, sa realizeze papusi traditionale sau sa picteze pe lemn si pe sticla.

Desigur conceptul este unul ├«mbun─âta┼úit iar in functie de loca┼úie vor crea programul artistic intre 30-80 de cavaleri ┼či domni┼úe care vor anima pia┼úa medievala ┼či vor prezenta viata cotidiana din Evul Mediu, vor dansa se vor lupta si vor interactiona cu publicul. Un punct de atractie il constituie turnirul cu cai si show-urile cu foc de la finalul fiecarui festival prezentate de trupa Hypnosiss. Fiecare festival va debuta cu parada personajelor pe muzica Cimpoierilor din Transilvania.

(Visited 20 times, 1 visits today)

Las─â un r─âspuns