City Break la Timișoara

Piata Unirii Timisoara. FOTO:Ovidiu Oprea

Anul 2023 ne aduce o nouă destinație de city break în atenție, Timișoara este în acest an Capitală Europeană a Culturii. Poți petrece câteva zile foarte plăcute într-un oraș cosmopolit, multicultural, cu gastronomie specifică deosebit de gustoasă, cu arhitectură spectaculoasă și zile pline de activități culturale.

Vaporaș Pelican Timisoara. FOTO:Dan ANGHELESCU

Plimbările cu vaporașul pe Bega, vizitarea orașului și a monumentelor pe jos sau cu tramvaiul turistic te vor încânta și vei dori să revii în Timișoara. Pe străzile care leagă cele trei piețe principale Piața Libertății, Unirii și Victoriei vei întâlni numeroase cafenele, restaurante și clădiri simbolice ale orașului care te vor duce cu gândul la Viena, capitala Austriei.
Dacă ajungi în Piața 700, trebuie să mănânci la restaurantul cu același nume, aici vei găsi preparate tradiționale bănățene foarte apetisante. Ciolanul de porc la rotisor și aripioarele de pui la disc sunt vedete pe multe mese.

FOTO: ZiarulRestaurantelor.ro

Pentru mine a fost o plăcere să redescopăr Timișoara în anul decernării trofeului „Mărul de Aur” de către Federația Internațională a Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism.

Pentru că Timișoara este în acest an Capitală Europeană a Culturii nu poți să treci cu vederea programul cultural care se întinde pe tot parcursul anului, serile de Jazz sau muzeele reprezentative, Memorialul Revoluției și Muzeul Național de Artă Timișoara.

(Visited 67 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns