In vizită la cascada Bigăr

Cascada Bigăr se află în Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița, chiar pe drumul ce leagă comuna Bozovici de Anina, a devenit celebră după ce The World Geography în anul 2013 a nominalizat-o în articolul „8 cascade unice din întreaga lume”.
De atunci Cascada Bigăr a intrat în atenția autorităților și a oamenilor pasionați de călătorii, iar rezultatul a fost amenajarea eco-turistică în zona cascadei care s-a finalizat in anul 2016.
Amenajarea cuprinde un traseu de 200m care permite accesul pietonal de la parcarea auto până la cascadă, accesul de la cascadă până la Izvorul Bigăr și până la Grota Bigăr, panouri de informare, treceri de apă și platforma din fața cascadei.
Acum este o adevărată plăcere să te plimbi, să admiri peisajul, să asculți murmurul apei și trilul păsărilor și de ce nu, să te intorci acasă cu o mulțime de fotografii frumoase. Acesta este locul care te va chema de fiecare dată când ajungi în zonă.

Dacă mergi in concediu sau în weekend la Băile Herculane nu ezita să  vizitezi Cascada Bigăr, aceasta se află la numai 71 km, aproximativ 1,3ore de mers cu mașina de stațiune.
Dacă nu dorești să mergi cu mașina, poți să mergi cu autocarul care pleacă din fața hotelului Afrodita Resort & SPA 4*, biletele putând fi procurate de la recepție la tariful de 70lei/persoană.
Si dacă tot ați ajuns la hotel Afrodita Resort & SPA 4* din Băile Herculane merită să vă rasfățați câteva ore la SPA, care fară îndoială este cel mai bun din zonă.   

(Visited 245 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns