Noi conditii de calatorie in Turcia!

Conditii de calatorie Turcia

Va informam ca au fost modificate condiţiile de călătorie ale pasagerilor în Turcia începand cu mai 2014.

Va rugăm să aveţi în vedere când vă decideţi să mergeţi în Turcia, fie intr-un city break la Istanbul sau în vacanţă în Antalya, pentru a fi in conformitate cu actualele normative:

Cetatenii romani pot intra pe teritoriul Turciei doar in baza pasaportului national valabil minim 6 luni de la data intrarii in Turcia.

• Cetăţenii români care călătoresc în scop turistic în Republica Turcia nu au nevoie de viză de intrare pe teritoriul acestui stat.

•De asemenea, paşaportul trebuie să deţină file libere pentru aplicarea de ştampile, în caz contrar autorităţile de frontieră refuzând accesul pe teritoriul Turciei.

Tranzitul aeroporturilor turceşti, în cazul călătoriilor internaţionale cu escală în Turcia, nu poate fi făcut cu cartea de identitate ci impune prezentarea unui paşaport valabil.

• Indiferent de cetatenie, pasaportul trebuie sa fie valabil minim 60 de zile peste perioada maxima de sedere sau peste valabilitatea vizei de intrare ( in cazul in care este necesara viza).
Nerespectarea acestor condiţii va atrage refuzul autorităţilor din Turcia să vă acorde accesul în această ţară. Partea cea mai neplăcută este că pentru această problemă nu veţi fi despăgubiţi de societăţile de asigurări, companii de transport sau agenţii de turism. Repatrierea facându-se pe cheltuială proprie.

(Visited 73 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns