Minivacanță pe Valea Prahovei

Minivacanta pe Valea PrahoveiPutem petrece, tot timpul anului, o minivacanta pe Valea Prahovei unde vom admira peisaje minunate, locuri pitoresti, multe obiective turistice de vizitat și să nu uitam respirăm aer curat. Eu va recomand sa petreceti o minivacanta pe Valea Prahovei in timpul saptamânei, daca alegeti sa mergeti cu mașina, altfel riscati sa stati multe ore in traficul greoi dintre Comarnic si Predeal. Dacă alegeți să călătoriți cu trenul, puteți rezerva biletele de tren la Agentia de turism La Piovra Turista.

Daca avem cateva zile libere va recomand sa alegeti cazare in Sinaia, Busteni sau Predeal pentru a putea calatori spre minunatele obiective din zona.

Propunerea mea de vacanta este urmatoarea:

Ziua 1. Plecare cu masina spre Valea Prahovei, locul de cazare ales este in Predeal, Hotelul Piemonte 4* sau Hotel Orizont 4* deoarece are SPA cu piscina, jacuzzi, sauna si masaj unde putem petrece cateva ore de relaxare in compania celor dragi.  Prima oprire este la Castelul Cantacuzino din Busteni, o splendidă construcție în stil neoromânesc, ridicată în 1911, după planurile arhitectului Grigore Cerchez, la comanda prințului Gheorghe Grigore Cantacuzino (Nababul). A fost restaurat cu fonduri europene și azi găzduiește expoziții de artă internațională, conferințe, recepții și alte evenimente mondene. Este înconjurat de un vast parc de 60.000 m2, cuprinzând o grotă cu cascade și fântâni arteziene.

Daca alegem cazare în Busteni atunci putem sa ne cazam la Hotel Silva 3*, la poalele Masivului Caraiman, la o altitudine de 950 m, în vecinătatea staţiei de telecabină Buşteni – Babele și la 10 minute de mers față de Mânăstirea Caraiman. Zona este liniștită, cu o impresionantă vedere către masiv, fiind considerată poarta de intrare în munţii Bucegi. 

Daca alegem cazare în Sinaia atunci putem sa ne cazam la Hotel International 4* deoarece are  SPA cu o piscina, jacuzzi, sauna si masaj, Hotel Carpathia 4* cu un SPA mai mic dar cochet si cu o piscina decentă sau Hotel Palace 4*, bineinteles ca sunt multe hoteluri de calitate in stațiune și putem să alegem o structură de cazare pe gustul și bugetul nostru.

Ziua 2. Dupa micul dejun ne relaxam cateva ore la piscina si ne pregatim de plimbare. Ne deplasam in Brasov unde vom vizita Biserica Sf. Nicolae datând ca așezământ din 1292, Biserica „Sf. Nicolae” domină, prin dimensiunile sale impresionante, Șcheii Brașovului. Biserica a fost ridicată în piatră începând din anul 1495 de către localnici cu ajutorul domnitorului Țării Românești, Neagoe Basarab. Muzeul Prima școală românească din Brașov se află în interiorul curții Bisericii Sfântul Nicolae din cartierul istoric Șcheii Brașovului. Primele cursuri în limba română au avut loc aici în 1583. Actuala clădire datează din anul 1760, fiind declarată monument istoric, Piata Sfatului inconjurata de casele negustorilor sasi, tencuite in toate culorile, este un spatiu pietonal sasesc ce reprezinta una dintre cele mai impunatoare piete ale Romaniei. Nu numai arhitectura incantatoare, dar si panorama montana adauga o nota impresionanta. Biserica Neagra, inalta de 89 de metri, asezata in sudul pietei, este opusul ei. Este considerata cea mai mare biserica gotica din sud-estul Europei si una dintre cele mai importante biserici luterane din Romania. Timp liber si masa de pranz. Ne intoarcem in Predeal la Hotel Orizont 4*, in Sinaia sau in Busteni la Hotel Silva 3*.

Ziua 3. Micul dejun. Dupa efecturarea formalitatilor de check-out putem vizita Palatul Peles din Sinaia construit pentru regale Carol I cu functia de casa de vacanta in perioada 1873-1883 intr-un spectaculos stil renascentist german, se aseamana cu un palat baverez si este cel mai bine pastrat decat alte castele regale din Romania. Diferenta dintre Peles si Cotroceni de exemplu este izbitoare. Aici aproape toate elementele originale au ramas, in schimb la Cotroceni multe au disparut. Palatul Pelisor mai mic decat Peles aflat la cateva sute de metri mai sus de Peles, a fost construit in perioada 1899-1903 pentru nepotul lui Carol I, Ferdinand si sotia acestuia, Marie. Din cate se spune, Ferdinand considera Castelul Peles prea auster. Ca si la Peles, la Palatul  Pelisor, vizitele se fac numai in grup, cu ghid, dar grupurile sunt mai mici. Manastirea Sinaia este un așezământ ortodox din Sinaia, județul Prahova, este inclusă în Lista monumentelor istorice din România, Casa memorială „George Enescu” din Sinaia este un muzeu memorial amenajat în Vila Luminiș, în Cartierul Cumpătu din Sinaia. Vila este realizată în stil neo-românesc în perioada 1923-1926, după planurile arhitectului Radu Dudescu. Sosire in Bucuresti in cursul serii.

Vacanță plăcută!

Pentru informatii suplimentare, solicitari speciale, alte destinatii sau rezervări sejururi în Albania SUNATI ACUM la Agentia parteneră La Piovra Turista!
Tel: 021.327.29.09; 0722.20.26.26; 0744.69.03.69; email:rezervari@lapiovra.ro

(Visited 379 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns