Despre All Inclusive, Ultra All Inclusive, Extra All Inclusive…

Despre All InclusiveA┼úi vazut adesea, ├«n bro┼čuri sau pe siteurile web ale agen┼úiilor de turism, companiilor de croazier─â ┼či hotelurilor, oferte cu regim de mas─â All Inclusive, Ultra All Inclusive sau Extra All Inclusive. Dat fiind marea diversitate a ofertelor, aceste marcaje au ├«nceput s─â devin─â din ce ├«n ce mai confuze, unele chiar induc├ónd ├«n eroare. Chiar este a┼ča de atotcuprinz─âtor All Inclusive-ul, ┼či dac─â r─âspunsul este afirmativ, la ce mai slujesc Ultra ┼či Extra All Inclusive?

├Änainte de a le explica pe fiecare ├«n parte, se impune pu┼úin─â istorie. A┼čadar,┬á contrat p─ârerii larg r─âsp├óndite, conceptul All Inclusive nu este inven┼úia turcilor. El a fost creat la sf├ór┼čitul anilor 1950, ├«n Spania, de belgianul G├ęrard Blitz, fondatorul Club Med. De aici a fost exportat la mijlocul anilor ÔÇÜ70 la toate Club Med din Africa – Tunisia ┼či Egipt -, ┼či Caraibe. De abia ├«n 1995, All Inclusive a fost importat de turci, primul care l-a implementat fiind Calista Resort 5*, din Belek, Antalya. A fost ├«ns─â at├ót de bine adaptat ┼či exploatat ├«n Turicia ├«nc├ót aceasta a l─âsat ├«n urm─â destina┼úii odinioar─â cu prestigiu ├«n domeniu. Ulterior conceptul s-a r─âsp├óndit ┼či ├«n alte ┼ú─âri precum Grecia, Bulgaria, Croa┼úia, iar de c├ó┼úiva ani ├«ncoace se fac experimente All Inclusive ┼či ├«n Rom├ónia.

Pe înţelesul tuturor:

All Inclusive (AI) ÔÇô ├«nseamn─â c─â toate mesele principale, snacks-uri pe parcursul zilei, b─âuturile r─âcoritoare ┼či alcoolice locale din timpul meselor ┼či de la tea time, b─âuturile ┼či gust─ârile la pool bar sunt gratuite, ├«n tarif fiind incluse, de asemenea, accesul gratuit la piscine, ┼čezlong, umbrel─â ┼či prosop la plaj─â, accesul gratuit la diverse facilit─â┼úi pentru sport ┼či la programele de anima┼úie. Serviciile All Inclusive difer─â nu doar de la o ┼úar─â la alta, ci ┼či de la un hotel la altul, neexist├ónd norme interna┼úionale precise care s─â le reglementeze. La sosire, clien┼úii primesc o br─â┼úar─â care le d─â dreptul de a beneficia de serviciile achizi┼úionate.

Ultra All Inclusive (UAI) ÔÇô include toate serviciile oferite ├«n regimul All Inclusive, la care se adaug─â b─âuturile alcoolice ┼či nealcoolice de import, unele cocktailuri ┼či gust─âri ├«ntre mese, ├«n func┼úie de fiecare hotel ├«n parte.

Extra All Inclusive (EAI) ÔÇô┬á include toate serviciile oferite ├«n regimul Ultra All Inclusive ┼či altele suplimentare, ├«n func┼úie de politica fiec─ârui hotel ├«n parte. Pentru a exemplifica, unele hoteluri ofer─â ca extra green fee-urile la terenul de golf, acces gratuit la serviciile de spa, sporturi nautice etc.

Bine de ┼čtiut!┬á Pentru a avea regim gratuit, m├óncarea ┼či b─âutura nu trebuie consumat─â ├«n restaurantele a la carte, altminteri risca┼úi ca la sf├ór┼čitul sejurului, la check-out, s─â vi se solicite achitarea notei de plat─â. Cel mai bine e s─â verifica┼úi cu recep┼úia ce servicii sunt gratuite ┼či unde trebuie consumate. ├Än general, serviciile de c─âlc─âtorie, sp─âl─âtorie, babysitting, unele proceduri spa, excursiile, accesul la s─âlile de conferin┼úe ┼či reuniuni sunt contra cost.

Ca o curiozitate:

La Club Med, All Inclusive ├«nseamn─â transfer de la aeroport la hotel ┼či de la hotel la aeroport, cazare, toate mesele, inclusiv b─âuturile r─âcoritoare ┼či alcoolice, open bar, snacksuri servite la diverse ore ale zilei sau nop┼úii, accesul la unele activit─â┼úi sportive, echipamentul sportiv necesar ┼či antrenori/ instructori, accesul la programe de anima┼úie.

La Sandals Hotels, ├«n Caraibe, unde se implementeaz─â la cele mai ├«nalte standarde conceptul, All Inclusive include cazare, mic dejun tip bufet, pr├ónz ┼či cin─â la oricare din restaurantele complexului hotelier, b─âuturi r─âcoritoare ┼či alcoolice gratuite, accesul gratuit la cursurile de scuba diving, golf, taxele hoteliere, bac┼či┼čurile ┼či alte gratuit─â┼úi, serviciul de majordom, pachetele de nunt─â standard (consultant pentru nunt─â, loca┼úia, documentare, o fotografie, tortul de nunt─â, ofi┼úerul st─ârii civile, ┼čampanie, mic dejun la pat, buchet pentru mireas─â etc), acces nelimitat la toate facilit─â┼úile ┼či privilegiile oferite ├«ntre hotelurile Sandals.

(Visited 2.057 times, 2 visits today)

Las─â un r─âspuns